Σπίτι χωρίς απρόοπτα και το καλοκαίρι! - ydrogios.gr

Σπίτι χωρίς απρόοπτα και το καλοκαίρι!

Έξυπνοι τρόποι για την προστασία της κατοικίας σας κατά τη διάρκεια των διακοπών!

Λίγο πριν κλείσετε τις βαλίτσες σας για τις καλοκαιρινές αποδράσεις… σκεφτείτε την προστασία του σπιτιού σας. Σίγουρα δεν θέλετε η διάθεση των διακοπών να επισκιαστεί από το άγχος γι’ αυτό που αφήνετε πίσω.

Μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις αρκούν. Κάνοντας το σπίτι σας να μην φαίνεται εντελώς ακατοίκητο κατά την απουσία σας, αποφεύγετε να γίνει αυτό εύκολος στόχος στους επίδοξους διαρρήκτες.

Προσπαθήστε το σπίτι να μοιάζει εξωτερικά όπως συνήθως. Προτιμήστε να αφήσετε ανοιχτές ή μισό-ανοιχτές γρίλιες/κουρτίνες σε κάποια παράθυρα, όπως κάνετε στη καθημερινότητά σας.

Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες σε ορισμένα φώτα ώστε να ανάβουν κατά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και να δίνεται η εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι. Ωστόσο αποφύγετε να αφήσετε κάποια λάμπα ή άλλη συσκευή συνέχεια ανοιχτή.

Ζητήστε από έναν έμπιστο γείτονα να μαζεύει την αλληλογραφία σας κατά την διάρκεια της απουσίας σας.

Ζητήστε από κάποιον έμπιστό σας φίλο, συγγενή ή γείτονα να ελέγχει περιοδικά την κατοικία σας, όσο λείπετε. Ενημερώστε τον για το πού θα βρίσκεστε και δώστε του το τηλέφωνό σας ώστε να σας καλέσει στη περίπτωση που κάτι συμβεί.

Εγκαταστήστε ένα αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά ενεργοποιημένο και ενημερώστε την εταιρεία security για την απουσία σας.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy