Νέα υπηρεσία άμεσης πληρωμής ασφαλίστρων με χρεωστική και πιστωτική κάρτα σε συνεργασία με τη Visa - ydrogios.gr

Νέα υπηρεσία άμεσης πληρωμής ασφαλίστρων με χρεωστική και πιστωτική κάρτα σε συνεργασία με τη Visa

Η Visa, σε συνργασία με την First Data,  την Υδρόγειο Ασφαλιστική και την Alpha Bank, λανσάρει την λειτουργία κινητών τερματικών αποδοχής καρτών (mPOS) σε 100 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Υδρογείου σε όλη την Ελλάδα. Η υλοποίηση αφορά στην αποδοχή πληρωμών ασφαλίστρων με κάρτα από το νέο κινητό τερματικό της First Data κατά την παράδοση των συμβολαίων.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτα (χρεωστική/πιστωτική), οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και αξιόπιστα χρησιμοποιώντας έξυπνα τηλέφωνα ή συσκευές tablet. Η λύση Pogo> της First Data αποτελείται από μια εφαρμογή που εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο ή tablet και από μια συσκευή ανάγνωσης καρτών η οποία επικοινωνεί μέσω bluetooth σύνδεσης, επιτρέποντας μέσω διαδικτύου (WI-FI ή 3G) στις έξυπνες συσκευές να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με την χρήση κάρτας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Με την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι εφικτή η χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού πληρωμής επιτυγχάνοντας άμεσα την ταυτοποίηση του ποσού πληρωμής με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Στη Visa έχουμε δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή για αυτό που ονομάζουμε EVERYWHERE COMMERCE. Παρέχουμε μεγαλύτερη δύναμη και επιλογές στους καταναλωτές με τη χρήση καρτών για συναλλαγές σε κάθε περιβάλλον, οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε και για ο,τιδήποτε. Αυτή τη δυνατότητα δίνουν και τα φορητά τερματικά, τα οποία μαζί με ένα έξυπνο κινητό ή την ταμπλέτα, μετατρέπονται σε συσκευή αποδοχής καρτών».

Ο κ. Εspen Tranoy, Διευθύνων Σύμβουλος First Data Hellas, δήλωσε : «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεργασία αυτή, καθώς διευκολύνουμε και υποστηρίζουμε τη διαδικασία της άμεσης και ολοκληρωμένης πώλησης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της Υδρογείου Ασφαλιστικής. Η λύση μας Pogo>,  η οποία δίνει τη δυνατότητα αποδοχής πληρωμών, αποτελεί βασική προϋπόθεση επιβίωσης για κάθε επιχείρηση και μετά την πρόσφατη επιβολή των capital controls στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες εταιρίες αναζητούν εναλλακτικά κανάλια πληρωμής όπως το Pogo>.»

Όπως δηλώνει σχετικά ο κ. Παύλος Κασκαρέλης,  Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής: «Η τεχνολογία μας εξοπλίζει με νέες δυνατότητες και στην Υδρόγειο επενδύουμε  συνεχώς σε νέες καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών μας και μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Η νέα υπηρεσία άμεσης πληρωμής ασφαλίστρων, μοναδική για τα δεδομένα της ασφαλιστικής αγοράς, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής παρέχοντας απλοποίηση της άμεσης είσπραξης στο χώρο του πελάτη ενώ σύντομα θα προσφέρει και τη δυνατότητα πληρωμών με άτοκες δόσεις»

O κ. Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas και Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Στεγαστικής & Καταναλωτικής Πίστεως Alpha Bank, δήλωσε: «Tα φορητά τερματικά Pogo> ενσωματώνοντας τα πιο πρόσφατα πρότυπα ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, επιτρέπουν την αποδοχή πληρωμών με πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες προσφέροντας ευελιξία και ευκολία από οποιοδήποτε σημείο διαθέτει σύνδεση με το διαδίκτυο».

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλη την Ελλάδα από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και αναμένεται να επεκταθεί σε σύνολο 300 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Υδρογείου Ασφαλιστικής στο προσεχές διάστημα.

–ΤΕΛΟΣ–

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΜΕ:

Για περισσότερες πληροφορίες:

Communication EFFECT για τη Visa Europe

Μάγδα Πανουργιά, Τηλ: 210 6893200, e-mail: m.panourgia@communicationeffect.com

Σχετικά με τη Visa Europe

Η Visa Europe είναι εταιρεία τεχνολογίας πληρωμών που ανήκει και ελέγχεται από  τράπεζες μέλη της και άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών από 37 Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτελεί το κύριο σύστημα πληρωμών στην Ευρώπη, έχοντας αυξήσει το μερίδιο αγοράς έναντι της MasterCard από 55,5% το 2011 στο 56,9% το 2013.

Η Visa Europe βρίσκεται στην καρδιά των πληρωμών προσφέροντας υπηρεσίες και υποδομές που επιτρέπουν σε εκατομμύρια Ευρωπαίους καταναλωτές, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές. Τα μέλη της έχουν την ευθύνη της έκδοσης καρτών, των συμβάσεων αποδοχής με τους εμπόρους και του καθορισμού των χρεώσεων προς καταναλωτές και εμπόρους. Η Visa Europe αποτελεί επίσης το μεγαλύτερο σύστημα επεξεργασίας συναλλαγών στην Ευρώπη με περισσότερες από 16 δισ. συναλλαγές ετησίως και με 1.622 συναλλαγές το δευτερόλεπτο σε ώρες αιχμής.

Στην Ευρώπη κυκλοφορούν περισσότερες από 500εκατ. κάρτες Visa, ενώ €1 σε κάθε €6 δαπάνης στην Ευρώπη πραγματοποιείται με κάρτες Visa. Η συνολική δαπάνη με κάρτες Visa ξεπερνά τα €2 τρισ. ετησίως, με €1,5 τρισ. να δαπανώνται σε αγορές.

Η Visa Europe ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Visa Inc. το 2004 και συστάθηκε στη Μεγάλη Βρετανία με αποκλειστική, αμετάκλητη και μόνιμη δικαιοδοσία στην Ευρώπη. Και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται προκειμένου να είναι δυνατές οι πληρωμές με Visa σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περισσότερες από 200 χώρες και επικράτειες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

www.visaeurope.com, www.visa.gr και @VisaEuropeNews @visaeurope_gr

 

Σχετικά με τη First Data

Η First Data είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας και των λύσεων για τη διευκόλυνση εμπορικών συναλλαγών, παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου έξι εκατομμύρια τοποθεσίες επιχειρηματικής δραστηριότητας και σε 4.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε 118 χώρες παγκοσμίως. Οι 23.000 εργαζόμενοί της –κάτοχοι τίτλων ιδιοκτησίας της- είναι αφοσιωμένοι στην παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, από νεοσυσταθείσες (start-ups) μέχρι τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως, για τη διενέργεια των εμπορικών τους συναλλαγών σε καθημερινή βάση, αναλαμβάνοντας και εξασφαλίζοντας την επεξεργασία περισσοτέρων από 2.300 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο, συνολικού ύψους 1.9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το έτος.

 Eπικοινωνία:                                                                          

Σοφία Ρουμελιώτου,      First Data Hellas S.A.

Τηλ. 210 624 45 43, email : sofia.roumeliotou@firstdata.gr

Σχετικά με την Υδρόγειο Ασφαλιστική

 Η Υδρόγειος, ένας από τους δυναμικότερους ελληνικούς ασφαλιστικούς ομίλους, δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες στην ελληνική αγορά. Με παραγωγή που το 2014 ανήλθε σε 94 εκατ. ευρώ, η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων εταιρειών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα, ενώ, από το 2002, έχει αποκτήσει δυναμική παρουσία και στην αγορά της Κύπρου, με την ίδρυση της θυγατρικής «Υδρόγειος Ασφαλιστική Εταιρεία Κύπρου». Η εταιρεία διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων, ευέλικτων και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προϊόντων για την ασφάλιση του αυτοκινήτου, της κατοικίας, της επιχείρησης, της αστικής ευθύνης, του προσωπικού ατυχήματος, κ.α. Ο Όμιλος της Υδρογείου: Προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του σε πάνω από 500.000 ικανοποιημένους πελάτες,  συνεργάζεται με πάνω από 2.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και διαθέτει ένα ευρύ σε διασπορά δίκτυο υποκαταστημάτων και γραφείων, στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και Κύπρου. Το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου ανέρχεται σε 295 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία: www.ydrogios.gr.

Επικοινωνία:

Μαίρη Βογιατζή, Υδρόγειος Ασφαλιστική

Τηλ. 2109477327, Email: voyiatzi.mary@ydrogios.gr

 

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy