«Δρόμων Αφήγηση: Η Καλλιθέα των εμπορικών»: Η Υδρόγειος Ασφαλιστική χορηγός στη δράση που αναδεικνύει την ιστορία και δυναμική του εμπορικού κόσμου της Καλλιθέας - ydrogios.gr

«Δρόμων Αφήγηση: Η Καλλιθέα των εμπορικών»: Η Υδρόγειος Ασφαλιστική χορηγός στη δράση που αναδεικνύει την ιστορία και δυναμική του εμπορικού κόσμου της Καλλιθέας

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική συμπράττει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖΟ (Πολιτισμού & Εθελοντισμού Ζωής Όραμα) ως μέγας χορηγός σε μία δράση που αναδεικνύει την ιστορία της πόλης της Καλλιθέας και των εμπορικών της επιχειρήσεων.

Περιοχή με διαχρονικά πλούσια εμπορική δραστηριότητα, η Καλλιθέα αποτελεί το «σπίτι» της Υδρογείου Ασφαλιστικής, όπου η εταιρεία στεγάζει τα κεντρικά της γραφεία από ιδρύσεώς της, το 1973. Οι στενοί δεσμοί που συνδέουν την εταιρεία με την πόλη και τους ανθρώπους της αλλά και η ευαισθητοποίησή της απέναντι σε δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος την ώθησαν να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία  του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠέΖΟ. Η δράση αυτή, βασισμένη στη συλλογή προφορικών και γραπτών μαρτυριών από τους κατοίκους της πόλης καθώς και άλλου αρχειακού υλικού, αποτυπώθηκε τελικά στο Λεύκωμα «Δρόμων Αφήγηση, η Καλλιθέα των Εμπορικών», όπου, μέσα από κείμενα – αφηγήσεις και φωτογραφίες, παρουσιάζονται 51 ιστορικές επιχειρήσεις – ορόσημο της πόλης.

«Είναι οι άνθρωποι που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στις πόλεις και τις γειτονιές μας. Ο εμπορικός κόσμος της Καλλιθέας αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της πόλης. Οι επαγγελματίες και οι  επιχειρήσεις αποτελούν το θεμέλιο της τοπικής κοινωνίας, από γενιά σε γενιά. Εμείς πιστεύουμε στις τοπικές κοινωνίες και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους όχι μόνο με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας αλλά και μέσα από τις κοινωνικές μας δράσεις. Σήμερα αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμάς που μπορούμε να στηρίζουμε αυτήν την τόσο αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου ΠέΖΟ, η οποία αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη στην Καλλιθέα και τους πολίτες της», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, κ. Παύλος Κασκαρέλης, κατά την παρουσίαση του Λευκώματος.

Η παρουσίαση έγινε στις 5 Ιουλίου 2021 σε μία ιδιαίτερα προσεγμένη και συγκινητική εκδήλωση, παρουσία,  μεταξύ άλλων, του Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας, κ. Ανδρέα Αναστόπουλου, της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.), κας Χρύσας Νικολάου, του  Προϊσταμένου του Τμήματος  Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του  Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Ιωάννη Δρίνη και φυσικά όλης της ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠέΖΟ, ο οποίος ζωντάνεψε επί σκηνής τη διαδρομή της δημιουργίας του Λευκώματος αλλά και τις αυτούσιες αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της.  

 

*Στη φωτογραφία – από την παρουσίαση του Λευκώματος «Δρόμων Αφήγηση. Η Καλλιθέα των εμπορικών»:

(Από δεξιά) Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μαίρη Βογιατζή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Υδρογείου Ασφαλιστικής με την κα Στέλλα Γεωργίου, Πρόεδρο ΔΣ και μέλη της ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠέΖΟ.

 

Δείτε σελίδες από το Λεύκωμα “Δρόμων Αφήγηση: Η Καλλιθέα των Εμπορικών”

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy