Διακοπές – Ζήστε τη στιγμή και γεμίστε τις μπαταρίες σας! - ydrogios.gr

Διακοπές – Ζήστε τη στιγμή και γεμίστε τις μπαταρίες σας!

Οι μέρες των διακοπών δεν είναι απεριόριστες, αλλά είναι πολύτιμες για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας! Τώρα είναι η στιγμή να αποτινάξουμε από πάνω μας όλη την πίεση της χρονιάς, να αποβάλλουμε το στρες, να απολαύσουμε αγαπημένες συνήθειες, να επανασυνδεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα.

Έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και λίγες ημέρες αρκούν –  φτάνει να είμαστε χαλαροί, αυθόρμητοι και «συντονισμένοι» με τις πραγματικές μας επιθυμίες, ώστε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο των διακοπών μας στο έπακρο και να επανέλθουμε ανανεωμένοι και δριμύτεροι.

Ας δούμε ορισμένα από τα συστατικά μίας καλής «συνταγής» για χαλαρές και απολαυστικές διακοπές που θα μας βοηθήσουν να γεμίσουμε με ενέργεια και καλή διάθεση.

 

 

Οι επιστημονικές μελέτες το επιβεβαιώνουν : η θετική επίδραση στα συναισθήματα ζωτικότητας και συνολικής ικανοποίησης από τη ζωή συσχετίζονται άμεσα με τους ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο στη φύση. Εστιάστε λοιπόν τις αισθήσεις σας και απολαύστε τις μικρές και μεγάλες συγκινήσεις από τη θέα του γαλάζιου ουρανού, έως τη μυρωδιά ενός λουλουδιού, την αίσθηση του αλμυρού νερού και όσα άλλα έχει να μας προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι.

 

Οι διακοπές συνήθως διαρκούν μερικές μέρες και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προγραμματίσετε κάθε στιγμή. Αντί γι’ αυτό, επενδύστε στον αυθορμητισμό σας, έναν από τους πρωταρχικούς συντελεστές της ευτυχίας των ανθρώπων στις διακοπές. Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν και απολαύστε τη «ρευστότητα» των διακοπών, καθώς η κανονική ζωή δεν μας προσφέρει πάντοτε αυτήν την ευελιξία. Ένα ανοιχτό πρόγραμμα μπορεί εξάλλου να σας οδηγήσει να ανακαλύψετε νέες εμπειρίες και πράγματα, που σε άλλη περίπτωση θα είχατε προσπεράσει.

 

Για κάποιους μπορεί να είναι η γιόγκα ή το περπάτημα, για άλλους…τα extreme σπορ. Η καλύτερη συνταγή χαλάρωσης είναι η δική σας!  Σκεφτείτε με ποιο τρόπο χαλαρώνετε καλύτερα όταν δεν βρίσκεστε στις διακοπές. Σίγουρα θα ανακαλύψετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε αυτές τις δραστηριότητες στις διακοπές, ώστε να   αποβάλλετε το άγχος και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας προτού επιστρέψετε στην καθημερινότητα ανανεωμένοι.

Ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το smartphone του χιλιάδες φορές την ημέρα και η παρότρυνση να ελέγξετε τα email ή τις ειδοποιήσεις σας στις διακοπές σίγουρα δεν σας βοηθά να «αποφορτίσετε». Για να διώξετε το στρες, χρειάζεστε χρόνο μακριά από τη δουλειά αλλά και μακριά από τις σκέψεις για τη δουλειά -και τα συνεχή μηνύματα δεν σας βοηθούν. Αντισταθείτε! Δώστε χρόνο και προτεραιότητα στον εαυτό σας και βρείτε τρόπους να περιορίσετε τη χρήση της τεχνολογίας στο minimum.

Συζητήστε και αναλύστε τόσο με τον εργοδότη σας όσο και τους συναδέλφους σας τις βασικές υποχρεώσεις και τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν όσο θα λείπετε και διαμοιράστε τις εργασίες.

Δείτε τον εαυτό σας γεμάτο υγεία, ευεξία και δύναμη, ενέργεια, χαρά και δημιουργικότητα. Είστε ξεκούραστοι, δημιουργήσατε όμορφες αναμνήσεις, με αυτές θα πορευτείτε τον χειμώνα που έρχεται, και όταν θελήσετε, θα φτιάξετε κι άλλες!

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy